10.05.2014 16:30

Beslissingsduel bij landelijke A-jeugd

De talenten van Ajax A1 en PSV A1 vechten in een onderling duel uit wie er zich kampioen van de landelijke A-jeugd mag noemen in het seizoen 2013/2014. Beide ploegen beëindigden de competitie met 57 punten.

Zaterdagmiddag trapte Ajax A1 af tegen FC Groningen/SC Cambuur A1. Een gelijkspel kon voldoende zijn, maar dan moest PSV A1 punten verspelen tegen de leeftijdsgenoten van FC Twente. De talenten uit Eindhoven wonnen met maar liefst 6-0 van FC Twente, waardoor de blik richting Amsterdam ging.

Daar kwam Ajax A1 tot tweemaal toe op een voorsprong, maar deze werd ook weer twee keer weggegeven. De Amsterdammers kwamen in de situatie dat een doelpunt ze de titel van de competitie opleverde, maar een tegentreffer betekende dat PSV A1 aan de haal ging met de beker. Het bleef echter bij 2-2. In het geval van een gelijk aantal punten wordt er niet gekeken naar onderling resultaat en doelsaldo, waardoor er een extra wedstrijd nodig is om te beslissen wie er kampioen wordt bij de landelijke A-jeugd.

Wanneer deze wedstrijd gespeeld wordt is nog niet bekend.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner