21.05.2014 09:12

Lookalike van de Maand: Leon Best

Lookalike van de Maand: Drake (l.) & Leon Best (r.).
Lookalike van de Maand: Drake (l.) & Leon Best (r.).

Normaal gesproken heeft de voetballer weinig introductie nodig, maar deze maand is het anders. De muzikant Drake is over het algemeen wel bekend, maar gaat er ook een belletje rinkelen bij de naam Leon Best?

We beginnen dan ook met Best. Op 19 september 1986 werd Best geboren in het Engelse Nottingham, de spits speelde in het verleden echter voor de nationale ploeg van Ierland. De afgelopen maanden speelde hij op huurbasis voor Sheffield Wednesday, maar hij staat onder contract bij Blackburn Rovers. Best was tijdens zijn carrière vooral actief in de Engelse Championship, maar hij was ook tienmaal trefzeker in de Premier League. Best speelde in totaal 32 wedstrijden in de Premier League. 29 keer deed hij dat in het shirt van Newcastle United en drie keer speelde hij namens Southampton in de hoogste Engelse divisie. Erg honkvast is Best niet, want hij kwam ook uit voor Queens Park Rangers, Bournemouth, Yeovil Town en Coventry City.

En dan Aubrey Drake Graham. De meeste mensen zullen hem kennen als simpelweg Drake. Op 24 oktober 1986 werd Drake geboren te Toronto, Canada. Hij is vooral bekend wegens zijn muziekcarrière, maar hij begon ooit als acteur. Zo was hij lange tijd te zien als Jimmy Brooks in Degrassi: The Next Generation. Drake heeft inmiddels drie albums op zijn naam staan. Thank Me Later, Take Care en Nothing Was The Same. Zijn bekendste nummers zijn onder andere: Over, Fancy, Headlines, Take Care, Started From the Bottom en Hold On, We’re Going Home.

Drake is niet alleen bezig met zijn muziekcarrière. De Canadees is ook een groot sportliefhebber. Hij is dan ook ambassadeur van de Canadese basketball club Toronto Rapters, die actief is in de NBA. Daarnaast gaat het gerucht dat Drake een grote invloed heeft gehad op de komst van Engelsman Jermain Defoe naar Toronto FC. De rapper is inmiddels uitgegroeid tot uithangbord van de stad Toronto. En dat heeft de voetbalclub ook gemerkt. Niet alleen Defoe staat onder contract bij de plaatselijke FC. Ook namen als Júlio César en Michael Bradley, voormalig speler van sc Heerenveen en AS Roma, zijn actief in Canada.

Aangezien Drake en Best ontzettend veel op elkaar lijken is het niet ondenkbaar dat de rapper gaat proberen Best naar de MLS te halen. Ook qua leeftijd scheelt het slechts een maandje. Je moet bovendien goed kijken, wil je beide heren uit elkaar houden. Het is nog maar de vraag of Drake weet wie Best is, maar ach… daar helpen wij hem graag een handje bij. Leon Best en Drake zijn deze maand in ieder geval verkozen tot Voetbal.com Lookalike van de Maand.

Door : Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner