19.05.2014 09:04

Alderweireld: "Ik heb toch mijn bedrage geleverd"

Toby Alderweireld werd afgelopen zaterdag kampioen met Atlético Madrid. Een groot aandeel in het kampioenschap had de Belg echter niet.

"Voor het vierde jaar op rij kampioen, niet slecht, hè", zegt Alderweireld lachend tegen Het Nieuwsblad. "Ik zat dan wel de hele match op de bank, maar ik heb bijzonder intens meegeleefd. En dan dat applaus van de Barça-fans, supersportief. Ze gunnen het ons wellicht meer dan Real."

Het was voor de verdediger alweer de vierde titel op rij, maar Alderweireld kwam slechts twaalf competitiewedstrijden in actie. "Mentaal was het mijn moeilijkste ­seizoen, omdat ik zo weinig gespeeld heb. Maar ik heb toch mijn bijdrage geleverd. Daarom wil ik nu niet te negatief zijn. Ik moet hiervan genieten. Weliswaar met mate."

De Belg denkt voorlopig nog niet aan een vertrek. "Wat ik volgend jaar doe? We zien wel. Er komt eerst nog een Champions League-finale en een WK aan. ­Natuurlijk wil ik meer spelen, maar dit seizoen heeft me ook sterker gemaakt. Ik zeg niet dat ik honderd ­procent zeker blijf, want dat weet je nooit, maar wie weet krijg ik volgend seizoen ­sowieso meer kansen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner