08.07.2014 13:58

Finnbogason blij met overgang naar Spanje

Alfreð Finnbogason heeft eindelijk zijn transfer te pakken. De IJslandse spits van verruilde onlangs sc Heerenveen voor Real Sociedad en is daar heel erg blij mee.

"De Spaanse competitie is natuurlijk fantastisch", vertelt Finnbogason aan Voetbal International. "Ik speel straks bij een warme familieclub tegen de beste voetballers van de wereld. Het zal zeer zwaar zijn en spannend worden, maar ook heel erg aantrekkelijk. Bang ben ik niet. Misschien heb ik even wat tijd nodig me aan te passen, maar ik durf het niveau zeker aan."

"Het scheelt enorm dat de club heel veel vertrouwen in me heeft. Ze betalen niet elk seizoen meer dan vijf miljoen voor een speler, hebben me veel zien spelen en weten wat ik nodig heb om te renderen. Het technische aspect is erg belangrijk voor me, hoewel ik in Heerenveen heb bewezen dat ik niet alleen in een 4-4-2-systeem kan spelen, maar ook in 4-3-3", vervolgt Finnbogason zijn verhaal. "Ik ben blij dat ik deze stap dankzij Heerenveen kan maken. Ik kwam als helemaal niemand naar Nederland en ga weg als de topscorer van de Eredivisie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner