16.07.2014 18:36

Atlético heeft opvolger Courtois binnen

Jan Oblak als doelman van Benfica
Jan Oblak als doelman van Benfica

Atlético Madrid heeft de Sloveense doelman Jan Oblak (21) aangetrokken als vervanger van de vertrokken Thibaut Courtois. Oblak komt over van Benfica en tekent in de Spaanse hoofdstad een contract voor zes jaar. 

Het enige wat een definitieve overgang nog in de weg staat is een medische keuring. ''Jan is een keeper met veel kwaliteiten. Hij heeft een grote toekomst voor zich. Wij zijn blij hem te hebben. Dit is geweldig nieus voor de club'', zegt de technisch directeur van Atlético José Luis Pérez Caminero op het digitale thuis van de club.

Oblak beleefde afgelopen seizoen zijn doorbraak bij Benfica, waar hij halverwege het seizoen eerste keus werd ten koste van Artur. Met de Sloveen in het doel bereikte Benfica de finale van de Europa League waarin Sevilla na strafschoppen te sterk was.Sinds begin 2011 staat Oblak onder contract bij de Portugese club, maar werd eerst vier keer verhuurd aan respectievelijk Beira Mar, Olhanese, Rio Ave en Uñiao de Leiria. Tot dusver kwam de sluitpost drie keer in actie voor de nationale ploeg van Slovenië.

In Madrid moet Oblak Courtois doen vergeten. De Belg keert na een huurperiode van twee jaar definitief terug bij Chelsea, waar hij de beoogde eerste doelman is.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner