24.08.2014 22:52

Messi leidt tien man Barcelona langs Elche

Aan de hand van Lionel Messi heeft het gerenoveerde FC Barcelona zondag de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. De Argentijnse superster had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de zege op Elche: 3-0. De ploeg van de debuterende trainer Luis Enrique speelde ruim een helft met tien man, omdat Javier Mascherano enkele minuten voor rust met rood van het veld werd gestuurd vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler.

Messi had vlak daarvoor na een flitsende actie de score geopend. De nummer 10 van Barcelona had voorin gezelschap van twee jongelingen, de Spaanse debutant Munir El Haddadi (18) en de Braziliaan Rafinha (21). Luis Enrique zette daarnaast met doelman Claudio Bravo, verdediger Jérémy Mathieu en middenvelder Ivan Rakitic drie zomeraanwinsten in de basis. Xavi en Pedro moesten genoegen nemen met een plek op de bank.

Munir verdubbelde kort na rust de score voor de tien van Barcelona, Messi maakte er in de 63e minuut 3-0 van. FC Barcelona greep vorig seizoen naast alle prijzen en onderging daarom deze zomer een grondige metamorfose.