14.09.2014 09:39

Celta verspeelt zege in blessuretijd

Celta de Vigo heeft zaterdag op pijnlijke wijze een zege op Real Sociedad verspeeld. De ploeg moest genoegen nemen met een gelijkspel (2-2) omdat Jonny Castro in de 92e minuut de bal achter zijn eigen doelman werkte.

Celta had bij winst de tweede plek op de ranglijst ingenomen, maar zover kwam het dus niet. De thuisploeg uit Vigo kwam na een half uur op voorsprong via Fabián Orellana. Joaquin Larrivey verdubbelde vlak na rust de marge, maar Sociedad kwam halverwege de tweede helft terug via Imanol Agirretxe. Celta leek de voorsprong echter vast te houden, maar door het eigen doelpunt van Castro slaagden de gastheren daar niet in.

Bij Real Sociedad was Alfred Finnbogason nog niet inzetbaar. De voormalige spits van sc Heerenveen is op de weg terug van een schouderblessure. Begin deze week had de IJslander goede hoop op zijn debuut in de Spaanse competitie, maar moet dit dus nog even uitstellen.