05.10.2014 20:31

Valencia en Sevilla blijven in spoor Barça

FC Barcelona blijft voorlopig de dienst uitmaken in de Spaanse Primera División. De Catalanen zegevierden zaterdag met 2-0 bij Rayo Vallecano. Barça zag daarnaast dat regerend landskampioen Atlético Madrid verder op achterstand raakte. Atlético verloor, eveneens zaterdag, de topper bij Valencia met 3-1.

Barcelona kon tegen Rayo rustig herstellen van de nederlaag bij Paris Saint-Germain in de Champions League op dinsdag (3-2). De derde ploeg van Madrid legde de sterrenformatie van trainer Luis Enrique weinig in de weg. Barça profiteerde daar maar sporadisch van en had aan treffers van Lionel Messi in de 35e en Neymar in de 36e minuut genoeg voor de zege. Mede door twee rode kaarten kon Rayo ook niet voor de eerste tegentreffer voor Barcelona zorgen.

Barça gaat na zeven duels met negentien punten aan kop. Atlético staat door de nederlaag in Valencia al op vijf punten achterstand. Valencia had verrassend weinig moeite met de Madrilenen. De thuisploeg stond binnen een kwartier al met 3-0 voor en gaf dat niet meer uit handen. Valencia heeft twee punten minder dan de koploper en staat tweede.

Sevilla

Sevilla is na zondag de nummer drie op de ranglijst. De groepsgenoot van Feyenoord in de Europa League was op eigen veld met 4-1 de baas over Deportivo la Coruña. Stéphane M'Bia (2), Carlos Bacca en Vitolo maakten de doelpunten voor de ploeg van coach Unai Emery. Haris Medunjanin (ex-AZ) zorgde nog wel voor de 1-1 voor Deportivo.

Sevilla heeft na zeven duels zestien punten, twee meer dan Atlético dat vierde staat. Real kan zich later op zondag nog tussen die ploegen nestelen als het wint van Athletic de Bilbao.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner