30.11.2014 23:20

Barcelona in blessuretijd langs Valencia

Barcelona liep zondagavond bijna spaak op Valencia in de Spaanse Primera Divísion, maar de Catalanen sleepten diep in blessuretijd toch de winst binnen: 0-1. Sergio Busquets schoot de bal in de rebound keihard achter keeper Diego Alves. Door de zege hield de ploeg van trainer Luis Enrique de aansluiting bij koploper Real Madrid. Het verschil is twee punten.

Valencia was kort voor het einde van de wedstrijd heel dicht bij de overwinning, maar Álvaro Negredo verzuimde een opgelegde kans te verzilveren. Het leidde tot een slotoffensief van de sterrenploeg uit Barcelona, met Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar in de voorhoede. Suárez scoorde, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de 93e minuut zette Messi voor op Neymar, die de bal tegen de uitblinkende doelman Alves kopte. De terugstuiterende bal kwam voor de voeten van Busquets, die feilloos uithaalde.