15.12.2014 10:05

Ajax lijkt sterkhouder lang te moeten missen

Thulani Serero (l.) haalt verwoestend uit na een afgeslagen corner en zet Ajax zo op 1-0 tegen FC Utrecht. Christian Kum is te laat met zijn sliding. (14-12-2014)
Thulani Serero (l.) haalt verwoestend uit na een afgeslagen corner en zet Ajax zo op 1-0 tegen FC Utrecht. Christian Kum is te laat met zijn sliding. (14-12-2014)

Thulani Serero heeft net zijn draai gevonden in het elftal van Ajax, maar de nieuwe controlerende middenvelder van de Amsterdammers zal een flink aantal wedstrijden moeten missen vanwege de Afrika Cup. Serero speelt voor Zuid-Afrika op dat toernooi.

Het licht natuurlijk aan de prestaties van Zuid-Afrika op het eindtoernooi hoe lang Ajax de middenvelder uiteindelijk echt moet missen, maar in het slechtste geval zal dat van 17 januari tot en met 8 februari zijn. Zuid-Afrika speelt de eerste groepswedstrijd op het toernooi op de 19 januari, terwijl op 8 februari de finale van het toernooi wordt gespeeld.

Serero piekert er echter niet over om de Afrika Cup te laten schieten om zijn ploeg te helpen in de Eredivisie. "De eerste twee interlands onder deze bondscoach werd ik niet opgeroepen. Als hij me nodig heeft, zal ik de eer van mijn land verdedigen. Dat is normaal", stelt de Zuid-Afrikaan in De Telegraaf.

Mocht Serero het hele toernooi uitvoetballen met Zuid-Afrika, dan mist hij de wedstrijden tegen FC Groningen, Feyenoord, Vitesse, AZ en Go Ahead Eagles. Een gelukje voor Ajax is dat de wedstrijden in de Europa League pas later in de maand februari worden afgewerkt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner