31.12.2014 13:00

Voetbal.com - Team van het Jaar

Sergio Ramos, Arjen Robben en Cristiano Ronaldo. Wat hebben zij gemeen? Ze zijn alle drie door Voetbal.com opgenomen in het Team van het Jaar. De journalisten van deze website hebben allemaal de shortlist van de UEFA onder de loep genomen en zijn tot een Voetbal.com Team van het Jaar gekomen.

Systeem: 4-3-3

Doelman (Manuel Neuer)
De Duitse doelverdediger was in het kalenderjaar 2014 belangrijk voor zowel Bayern München als het nationale elftal. In het shirt van zijn vaderland blonk de sluitpost uit op het WK 2014 en had hij een groot aandeel in de eindzege van Duitsland in de finale tegen Argentinië (1-0).

Rijcko Treep over Neuer: "Hij keept niet alleen geweldig, ook buiten zijn strafschopgebied is hij fenomenaal"

Verdediging (Philipp Lahm, Sergio Ramos, Diego Godín en David Alaba)
In de achterhoede is gekozen voor een viermanverdediging. Op de rechtsback staat wederom een speler van Bayern München. Ditmaal is het de beurt aan Lahm, die als aanvoerder van Bayern de stille kracht is van zijn eigen elftal en ons Team van het Jaar. In het centrum wordt de Duitser bijgestaan door Sergio Ramos en Diego Godín. De centrale verdedigers zijn allebei actief in de Spaanse competitie, Ramos voor Real Madrid en Godín speelt in het shirt van stadgenoot Atlético Madrid. Op de linksback staat de Oostenrijker David Alaba, die net zoals Lahm en Neuer ook op de loonlijst staat in München.

Jurre Hermans over Lahm: "Het was al een back van wereldklasse, maar komt ook op het middenveld goed uit de voeten"

Vincent Houttuin over Ramos: "Ramos maakte veel belangrijke goals, waaronder de late gelijkmaker in de Champions League-finale, en was een rots in de branding van Real Madrid"

Dennis Korpel over Godín: "De kampioen van Spanje moet natuurlijk in dit team terug komen. Godín is toch een soort verpersoonlijking van dat team"

Joey Knobben over Alaba: "Back, middenvelder en buitenspeler in één"

Middenveld (Arjen Robben, Toni Kroos en James Rodriguez)
In de middelste linie vinden we onze enige Nederlander van het Team van het Jaar. Arjen Robben werd onlangs uitgeroepen tot Sportman van het Jaar, wist het Nederlands elftal richting de halve finale van het WK te leiden en groeide bij Bayern München uit tot een sterspeler die zijn team bij de hand kan nemen als de situatie daarom vraagt. Toni Kroos en James Rodriguez maakten afgelopen zomer allebei de overstap naar Real Madrid en zijn daar van grote waarde op het middenveld. Kroos zorgt voor de defensieve balans en Rodriguez verlegt het spel naar de voorhoede.

Robin Tibbe over Robben: "Hij heeft een geweldig jaar achter de rug waarin hij beslissend is geweest voor Bayern en Oranje"

Dennis Korpel over Kroos: "Als je alles wint wat je kan winnen bij twee verschillende clubs, dan moet je hier in staan"

Joey Knobben over Rodriguez: "Beste speler WK, grootste transfer van de zomer na Suárez. Genoeg redenen voor een plek in dit elftal"

Aanval (Cristiano Ronaldo, Diego Costa en Lionel Messi)
De aanvallers zijn meestal de blikvangers van het elftal en dat is in ons Team van het Jaar niet anders. Cristiano Ronaldo weet bij Real Madrid dit kalenderjaar niet op te houden met scoren en breekt de nodige records. Hij slaagde er niet in om op het WK te imponeren, maar dat viel meer te wijten aan de kwaliteit van het team dan aan Ronaldo. Diego Costa maakte de overstap van Atlético Madrid naar Chelsea en laat in Londen zien ook in Engeland een doelpuntenmachine te kunnen zijn. Als we aan een alleskunner denken, dan komt Lionel Messi automatisch in beeld. Hij was belangrijk voor Argentinië op het WK en kroonde zich onlangs bij FC Barcelona tot topscorer aller tijden in de Champions League.

Koen Larmit over Ronaldo: "Ronaldo maakte in 2014 weer ouderwets  veel doelpunten en schoot eigenhandig zijn team naar de winst van de Cup met de Grote Oren"

Robin Tibbe over Costa: "In Londen laat hij op een hoger niveau ook zien te kunnen scoren en is hij van grote waarde voor 'The Blues'"

Vincent Houttuin over Messi: "Hij maakte dit kalenderjaar ongelooflijk veel goals bij Barcelona"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner