08.01.2015 09:47

Voormalig coach denkt aan transfer Messi

Lionel Messi en FC Barcelona zijn gemaakt voor elkaar. Er lijkt echter toch een breuk te komen in deze relatie. Voormalig assistent-trainer Henk ten Cate denkt dat de aanvaller gaat vertrekken.

Volgens Ten Cate zijn er wel degelijk problemen in Barcelona. "Wat ik heb begrepen dateren de problemen al van twee jaar geleden en speelt Messi er nu alleen nog, omdat hij dat op het sterfbed van zijn oud-trainer Tita Vilanova heeft beloofd", vertelt Ten Cate aan De Telegraaf.

Ten Cate zou een vertrek van de Argentijn begrijpen. "Omdat een vertrek voor iedereen het beste is. Lionel zit heel lang bij FC Barcelona en heeft een nieuwe uitdaging nodig. Nu levert Messi nog veel geld op, maar hij wordt alleen maar minder waard", vervolgt de trainer. "Ik wil het echt voor die jongen opnemen, want hij staat al tien jaar op eenzame hoogte. En dat onder de druk van altijd de beste te moeten zijn en de druk uit Argentinië, waar hij vaak wordt bekritiseerd."

Ten Cate hoopt dat Messi zijn oude niveau nog kan halen, maar zet daar zijn vraagtekens bij. "Ik heb mijn twijfels. Bijna tien jaar lang wekelijks uitblinken op dit niveau is niet normaal. Voor de meeste toppers is dat maximaal zeven of acht jaar weggelegd. En om heel eerlijk te zijn, was het vorig seizoen al een stuk minder. Al verbloemden zijn geweldige statistieken in alle toernooien dat, want hij scoorde desondanks aan de lopende band."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner