15.01.2015 21:54

Fernando Torres legt Real op de pijnbank

Fernando Torres is door het dolle heen na het scoren van de 0-1 tijdens het Copa del Rey-duel tussen Real Madrid en Atlético Madrid. (15-01-2015)

Atlético Madrid heeft het schitterende tweeluik in de Copa del Rey tegen Real Madrid winnend afgesloten. Na de 2-0 winst in eigen huis hield de ploeg, dankzij Fernando Torres, Real Madrid donderdagavond op een 2-2 gelijkspel.

Hoogstwaarschijnlijk waren er meer dan duizend mensen bezig met het halen van een Spaans biertje, toen er al wat te juichen viel in Madrid. Niet de thuisploeg, maar Atlético Madrid kwam op een voorsprong. Uitgerekend Fernando Torres, die voor de derde keer sinds zijn terugkeer in het shirt van zijn jeugdliefde speelde, scoorde al binnen de minuut. Pepe stapte verkeerd in na een balletje breed op Antoine Griezmann , waarna de Fransman door kon richting doel. Hij vond Torres bij de tweede paal en de Spanjaard schoot kalm de 0-1 binnen.

Real Madrid aan de bak

De thuisploeg besefte direct dat het vier keer moest scoren na de eerdere 0-2 nederlaag bij Atlético Madrid en de koploper in de Spaanse competitie zette de volledige armada in. Met Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Karim Benzema, Isco en James Rodríguez kon Real makkelijk naar voren voetballen, maar de thuisploeg kwam pas na twintig minuten op gelijke hoogte. Doelman Jan Oblak verkeek zich op een vrije trap van Toni Kroos, stapte uit, maar miste de bal. Sergio Ramos bedankte vriendelijk en kopte de 1-1 in het lege doel. Dit doelpunt gaf Real nog meer reden om een aanvallend tandje bij te schakelen, maar verder dan grote kansen voor Ronaldo, Bale en Benzema kwam de ploeg niet meer.

Met geen pen te beschrijven

In de tweede helft moest het dan gebeuren voor de thuisploeg, maar daar stak Torres een stokje voor. Het bizarre tafereel uit de eerste helft herhaalde zich na 45 minuten gewoon weer, want in de 46e minuut bracht het kind van de club Atlético weer op een voorsprong. Ramos leverde de bal al heel snel in bij Griezmann en die vond Torres in de ruimte. Pepe kon de fout van zijn collega achterin niet herstellen met een sliding en de Spaanse spits prikte vanuit een moeilijke hoek de bal door de benen van Navas: 1-2.

Koninklijke knak

Real Madrid kon weer helemaal opnieuw beginnen en daar leek de ploeg weinig trek in te hebben. Het lukte de ploeg nauwelijks meer om dezelfde snelheid als in de eerste helft te bereiken, maar na ruim vijftig minuten spelen lukte het Cristiano Ronaldo dan toch om te scoren. De winnaar van de Ballon d’Or was de enige die reageerde op een voorzet van Bale en de Portugees kopte knap, tegendraads binnen. De goal kon echter de elf spelers in het wit niet meer interesseren. De fans op de tribune zagen nog kansen, maar de voetballers van de Koninklijke  konden de ultieme druk uit de eerste helft niet meer opbrengen.

De wedstrijd bloedde dood en werd in de laatste tien minuten nog ontsierd door de vele gele kaarten die vielen. Door de overwinning gaat Atlético Madrid door naar de kwartfinale van de Copa del Rey en daarin treft het de winnaar van de wedstrijd Elche - FC Barcelona. De Catalanen hebben echter in de eerste wedstrijd al een 5-0 overwinning geboekt op het arme Elche, dus de ploeg die Atlético Madrid treft laat zich makkelijk raden.

Door: Jos Boesveld