16.01.2015 09:35

Torres: "Ik scoorde nog nooit in Bernabéu"

Fernando Torres (l.) en Raúl García (r.) zijn blij met de vroege voorsprong tijdens het duel tussen Rael Madrid en Atlético Madrid in de Copa del Rey. (15-01-2015)
Fernando Torres (l.) en Raúl García (r.) zijn blij met de vroege voorsprong tijdens het duel tussen Rael Madrid en Atlético Madrid in de Copa del Rey. (15-01-2015)

Niet Cristiano Ronaldo, maar Fernando Torres was donderdag de grote ster in de Copa del Rey. In de return van de achtste finale tussen Real Madrid en Atlético Madrid (2-2) was Torres met twee doelpunten verantwoordelijk voor de eliminatie van de stadsgenoot. "Het was een wonderbaarlijke dag."

Omdat Atlético een week eerder al met 2-0 had gewonnen van Real, was de remise meer dan genoeg. Torres opende in de eerste minuut de score en direct na rust maakte hij de 1-2. Verder dan een gelijkmaker kwam de Koninklijke vervolgens niet.

"We zijn blij. We moesten gefocust blijven en ze geen kansen geven. De vroege goal zorgde ervoor dat we ons spel konden spelen. Ik denk niet dat we onder grote druk hebben gestaan. Het resultaat kwam nooit in gevaar en dat is niet makkelijk in Bernabéu", zegt Torres volgens Marca.

"Ik ben blij voor de fans die zijn gekomen. Ook voor mijn eerste twee doelpunten in een stadion waar ik nog nooit heb gescoord. Het is een wonderbaarlijke dag, een dag om te onthouden", gaat Torres, die onlangs terugkeerde op het oude nest, verder.

In de kwartfinale wacht Atlético opnieuw een flinke krachtmeting. Dan ontmoet de Champions League-finalist van vorig jaar FC Barcelona in een tweeluik.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner