19.01.2015 19:38

Senegal goed van start tijdens Afrika Cup

Senegal heeft maandag de Afrika Cup geopend met een zege op Ghana. Moussa Sow tekende in blessuretijd voor de winnende treffer in Mongomo (2-1).

Ghana kwam na veertien minuten op voorsprong in Equatoriaal-Guinea door een benutte strafschop van André Ayew. Christian Atsu, vorig seizoen nog op huurbasis actief voor Vitesse, was even daarvoor naar de grond gewerkt door doelman Bouna Coundoul. Mame Diouf tekende in de 58e minuut voor de gelijkmaker. De spits van Stoke City was voor rust al bijna succesvol met een spectaculaire omhaal.

Senegal had na de gelijkmaker het betere van het spel, maar wist doelman Brimah Razak ondanks een aantal fraaie mogelijkheden aanvankelijk niet nog een keer te passeren. Sow bezorgde zijn ploeg in de laatste minuut van de blessuretijd alsnog de zege.