29.01.2015 14:17

Media na bekerkraker: "Ze zijn gek geworden"

Mario Suárez (tweede van rechts) krijgt zijn tweede gele kaart in de bekerwedstrijd Atlético Madrid - FC Barcelona en moet zes minuten voor tijd vertrekken. (28-01-2015)

Atlético Madrid - FC Barcelona stond woensdagavond op het programma en het duel was op meerdere vlakken bijzonder. Een heel vroeg doelpunt, twee rode kaarten, gegooide schoenen en Jordi Alba werd wel heel erg heftig afgevlagd. Spaanse media spraken schande.

Vanaf minuut één was het een strijd in de Copa Del Rey. Atlético Madrid begon agressief, kwam al vroeg op een voorsprong, maar FC Barcelona weerde zich kranig. De Spaanse kranten vonden het echter over de schreef gaan. "Ze zijn gek geworden", kopte Marca. Terwijl AS het de "Wedstrijd van de gekte" noemde. NOS-correspondent Edwin Winkels keek zijn ogen uit tijdens het duel.

"De scheidsrechter had een enorme invloed op deze waanzin", vertelt Winkels. Jesús Gil Manzano deelde twee rode kaarten uit aan spelers van Atlético, gaf vervolgens wel een penalty aan de thuisploeg, maar zag een strafschop voor FC Barcelona weer over het hoofd.

"Dan vertrouwen de spelers je niet meer", beseft Winkels zich. Het duel werd nog extra bijzonder vanwege twee opmerkelijke gebeurtenissen. Zo gooide Arda Turan zijn schoen, die na een duel was losgeraakt, naar het hoofd van de grensrechter, terwijl Jordi Alba door diezelfde grensrechter per ongeluk werd geraakt met de vlag.

FC Barcelona won het duel uiteindelijk met 3-2, waardoor de ploeg richting de halve finale van de beker gaat.