31.01.2015 13:38

Levante en Fulham bereiken akkoord over Ruiz

Bryan Ruiz gaat zijn geluk beproeven in de Primera División. De Costa Ricaan werd in de winter gelinkt aan een terugkeer bij PSV, maar Levante is de nieuwe werkgever van de speler. De ploeg huurt hem voor een half jaar.

Ruiz voetbalde drie seizoenen in de Eredivisie. 2,5 voor FC Twente en een half jaar voor PSV. De Eindhovenaren huurden de Costa Ricaan van Fulham en zagen hem graag terugkomen naar Brabant, maar Ruiz bleek te duur te zijn voor PSV. Omdat de kans op speeltijd bij Fulham bijna was geslonken tot het nulpunt, leek een vertrek aanstaande.

Levante meldt zaterdag op de clubwebsite dat Ruiz naar Spanje komt, maar de Spaanse ploeg wacht nog op de goedkeuring van de FIFA. Fulham en Levante zijn het al wel eens over de huursom die opgehoest moet worden voor Ruiz, die in Engeland geen gelukkig vervolg van zijn carrière kende. Hij kwam weliswaar tot zeventig wedstrijden in de Premier League, maar met zeven doelpunten was Ruiz niet productief genoeg om Fulham op het hoogste niveau in Engeland te houden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner