01.02.2015 21:24

Sevilla wint spektakelstuk tegen Espanyol

Sevilla heeft zondag in de Spaanse competitie een spectaculaire overwinning geboekt. Iago Aspas werd de held van Sevilla door in de thuiswedstrijd tegen Espanyol vlak voor tijd het winnende doelpunt te maken: 3-2.

Daardoor handhaafde de ploeg van trainer Unai Emery zich op de vierde plaats in de Primera División, achter de grootmachten Real Madrid, FC Barcelona en Atlético Madrid.

Espanyol nam de leiding via een benutte strafschop van Christian Stuani, maar nog voor rust kantelde de wedstrijd door doelpunten van Diogo Figueiras en Vitolo. Toen Espanyol kort voor rust Kiko Casilla kwijtraakte met een rode kaart, leek Sevilla de buit binnen te hebben. Toch kwamen de tien uit Barcelona een kwartier voor tijd langszij, maar Aspas zorgde in de slotfase alsnog voor groot feest in Sevilla.

Naast vijf doelpunten vielen er ook elf gele en dus één rode kaart in het verhitte duel.