08.02.2015 22:07

Valencia vierde na overwinning bij Espanyol

Valencia heeft zich zondag op de vierde plek in de Spaanse Primera División genesteld. De formatie won met 2-1 bij Espanyol en profiteerde daarmee optimaal van de nederlaag van Sevilla bij Getafe (2-1).

De zege in Barcelona kreeg pas na rust gestalte. Na een uur spelen zorgde Pablo Piatti voor het openingsdoelpunt, waarna Pau Lopez vijf minuten voor tijd de score onbedoeld verdubbelde. De doelman van Espanyol werkte de bal op ongelukkige wijze in zijn eigen doel. Vlak voor tijd redde Sergio Garciá de eer voor de thuisploeg door de 2-1 te maken.

Valencia heeft in de stand tien punten minder dan Real Madrid, dat zaterdag hard onderuit ging tegen stadgenoot en nummer drie Atlético (4-0). FC Barcelona kan de koploper zondag tot op een punt naderen. Dan moet het winnen in Baskenland van Athletic Bilbao.