10.02.2015 21:48

Hiphop Pinto doet naam eer aan en wil naar VS

Zes jaar lang was Pinto één van de smaakmakers bij FC Barcelona. Niet vanwege zijn oogstrelende techniek, maar rondom zijn tweede leven als muzikant. De doelman hoopt het nog steeds te maken in de muziekindustrie.

De droom van Pinto gaat zelfs zover, dat hij alleen nog wil voetballen in de Verenigde Staten, want daar maakt hij de beste kans om ook een muziekcarrière te beginnen. "Ik heb aanbiedingen gehad uit Spanje, Italië en Engeland, maar ben daar niet meer voor te porren. Ik wil me volledig richten op mijn muziek en dat kan het best in de Verenigde Staten", vertelt de oud-doelman aan El Confidential. 

Op dit moment is Pinto clubloos nadat zijn contract bij FC Barcelona in 2014 afliep. Ondanks de vele aanbiedingen is er maar één doel voor Pinto. "De enige poort die ik dus openlaat, is die naar de Major League Soccer", geeft de doelman aan. "In de Verenigde Staten zijn de kansen het grootst om jezelf te ontwikkelen tot een uitstekende muzikant."

Pinto stond in zijn carrière ruim tweehonderd duels onder de lat in Spanje. De doelman speelde dertien duels in de Champions League en kwam tot achttien wedstrijden in de Europa League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner