11.02.2015 22:09

Barcelona met een been in finale Copa

Barcelona heeft woensdagavond een voorschot genomen op een plaats in de finale van het Spaanse bekertoernooi. De club won voor eigen publiek het eerste duel in de halve eindstrijd met 3-1 van Villarreal.

Zoals zo vaak zette Lionel Messi zijn ploeg op het goede spoor. Na goed voorbereidend werk van Luis Suárez zette hij zijn ploeg vijf minuten voor rust op voorsprong. Hij beloonde zijn ploeg hiermee voor een groot veldoverwicht. Even na rust kwam Villarreal verrassend op gelijke hoogte, doordat doelman Marc-André Ter Stegen zich verkeek op een schot van invaller Manu Trigueros. De Duitser mag in het bekertoernooi voor Barcelona keepen.

Nog geen minuut na de fout van Ter Stegen herstelde Andrés Iniesta uit een counter weer de marge van een doelpunt. Gerard Piqué kopte zijn ploeg vervolgens, op aangeven van Messi, naar een goede uitgangspositie voor de return. Neymar verzuimde Barcelona vervolgens aan een nog grotere marge te helpen. De Braziliaan miste twintig minuten voor tijd een strafschop.

De return van deze halve finale wordt gespeeld op 4 maart. Barcelona of Villarreal treft in de finale de winnaar van het duel tussen Espanyol en Athletic Bilbao.