15.02.2015 22:58

Atlético Madrid raakt achterop na verlies

Atlético Madrid is in de strijd om de Spaanse voetbaltitel verder achterop geraakt bij stadgenoot Real Madrid (57 punten) en FC Barcelona (56). De nummer drie van de ranglijst verloor zondagavond op bezoek bij Celta de Vigo met 2-0. Atléti bleef door de improductieve bui van zijn wereldaanvallers Fernando Torres, die in de rust werd gewisseld, Mario Mandzukic en Antoine Griezmann op vijftig punten staan.

Nolito, uit een strafschop, en de Chileen Fabián Orellana scoorden in de tweede helft. Bij de laatste treffer deed de Deense oud-Ajacied Michael Krohn-Dehli het voorbereidende werk. Door de zege wortelde Celta zich stevig in de middenmoot met 28 punten.

Real Madrid en FC Barcelona wonnen eerder in het weekend wel hun competitiewedstrijd. Koploper Real deed dit door Deportivo La Coruña met 2-0 te verslaan, terwijl FC Barcelona Levante UD verpulverde met 5-0. Lionel Messi was in die wedstrijd goed voor een hattrick.