16.02.2015 09:04

Luis Enrique waakt voor euforie bij Barça

Met de elfde overwinning op rij evenaarde FC Barcelona zondag de beste serie onder de voormalige succestrainer Pep Guardiola uit 2008. Toch wil de huidige hoofdcoach Luis Enrique niets weten van euforie in Catalonië.

"Het aantal overwinningen op rij is niet belangrijk, het gaat erom dat we prijzen winnen", zei de Spanjaard na de galavoorstelling in Camp Nou tegen Levante (5-0). "Bij de spelers merk ik ook niets van extreme euforie. Zij weten hoe moeilijk het is om kampioen te worden."

FC Barcelona zat begin dit jaar na de nederlaag bij Real Sociedad even in een crisis. Luis Enrique zou in die periode zelfs stevig zijn gebotst met sterspeler Lionel Messi. Sindsdien rijgt de Spaanse topclub echter de zeges aaneen, zowel in de Primera División als in het bekertoernooi. "Ik wist niet dat we het record van Guardiola hebben geëvenaard, maar dat interesseert me ook niet. De afrekening komt pas aan het einde van het seizoen", zei de trainer, wiens elftal na 23 wedstrijden één punt achter koploper Real Madrid staat.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner