22.02.2015 23:03

Benzema en Ronaldo redden Real

Real Madrid heeft optimaal geprofiteerd van het verrassende verlies van concurrent FC Barcelona voor eigen publiek tegen Malaga (0-1). De koploper won zondagavond uit bij Elche, dat in de Primera División maar net boven de degradatiestreep staat, met 2-0. Het verschil met Barça is nu vier punten.

Karim Benzema en Cristiano Ronaldo loodsten de 'Koninklijke' uit de hoofdstad voorbij de bescheiden opponent. Eerstgenoemde Fransman dacht voor rust al te scoren met een omhaal, maar werd door scheidsrechter Ignacio Iglesias teruggefloten wegens buitenspel. Dat was bepaald niet voor het eerst, maar ditmaal ten onrechte.

Na tien minuten in de tweede helft was het wel raak. Benzema kon de bal na een carambolage tussen een Elche-verdediger en doelman Przemyslaw Tyton (ex-PSV) gemakkelijk binnen tikken. Ronaldo zorgde voor het gevaar en gaf de voorzet. De Portugees besliste het duel zelf met een kopbal.