23.02.2015 22:55

Levante wint roodgetint degradatieduel

Levante heeft de hoop op lijfsbehoud in de Primera División maandagavond levend gehouden door met 2-1 te winnen van directe concurrent Granada. David Barral bezorgde de ploeg uit Valencia pas in de 94e minuut de winst. Scheidsrechter Alfonso Alvarez Izquierdo trok liefst drie rode kaarten.

Granada dacht lang de gelukkigste te zijn in Valencia. Youssef El Arabi benutte na een klein kwartier een strafschop: 0-1. Het duurde tot de 88e minuut voor de thuisploeg de stand gelijk trok. Victor Camarasa zorgde voor de 1-1. Barral liet het thuispubliek zes minuten later nog harder juichen op aangeven van Kalu Uche.

Levante stond toen al met tien man, Granada zelfs met negen. Adrián Colunga (Granada) kreeg na 73 minuten direct rood voor een harde tackle. De gemoederen liepen zo hoog op dat Iván Ramis (Levante) en El Arabi het een paar minuten later met elkaar aan de stok kregen. Zij kregen beiden rood.

Door de zege heeft Levante 22 punten. Daarmee staat de ploeg nog net onder de streep, maar Elche en Almeria hebben maar een punt meer. Granada heeft negentien punten.