07.03.2015 14:39

Titelfavoriet wil afrekenen met beloftentrauma

Roda JC-speler Tom van Hyfte probeert de bal te pakken, maar dat wil Kevin Conboy van NEC ook. Gregor Breinburg kijkt rechts toe. (27-02-2015)
Roda JC-speler Tom van Hyfte probeert de bal te pakken, maar dat wil Kevin Conboy van NEC ook. Gregor Breinburg kijkt rechts toe. (27-02-2015)

Het seizoen van de Jupiler League gaat richting het einde en koploper NEC won bijna alles wat er te winnen viel. Het speelde twee keer gelijk en verloor twee keer. Toevallig genoeg bleken beloftenploegen een sta-in-de-weg voor de kampioenkandidaat.

Zo werd er tegen Jong PSV verloren met 0-1 en in Amsterdam tegen Jong Ajax werd er op de valreep een punt gepakt. Gregor Breinburg maakt het van dichtbij mee, want de middenvelder speelde al 24 wedstrijden dit seizoen. Ook hij zag dat zijn ploeg het soms moeilijk heeft tegen talentenploegen. 

"Daarom wordt het tijd dat we uit tegen Jong Twente winnen", blikt Breinburg met Omroep Gelderland vooruit op de volgende wedstrijd van NEC. Op maandag reizen de Nijmegenaren af naar Emmen, waar Jong FC Twente noodgedwongen de wedstrijden af moet werken. Op veel bezoekers rekent Breinburg niet.

"Het wordt niet makkelijk. We speelden thuis voor twaalfduizend mensen  en nu voor vierhonderd man ofzo. Dat is even wat anders", beseft de oud-middenvelder van De Graafschap zich.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner