15.03.2015 23:13

Bale weet het net weer een keer te vinden

Real Madrid heeft zich zondagavond in de Spaanse competitie enigszins hersteld van de pijnlijke thuisnederlaag in de Champions League tegen Schalke 04 (3-4). De grillige ploeg van trainer Carlo Ancelotti won op eigen veld met 2-0 van degradatiekandidaat Levante.

Gareth Bale maakte beide treffers. De Welshman had in de voorgaande zeven wedstrijden niet gescoord. Bij zijn tweede goal veranderde hij een doelgericht schot van ploeggenoot Cristiano Ronaldo met zijn voet licht van richting. Daardoor kreeg Bale het doelpunt op zijn naam, ogenschijnlijk tot de nodige ergernis bij Ronaldo.

De achterstand van Real Madrid op rivaal Barcelona bleef één punt. De koploper versloeg zaterdag Eibar met 2-0. Met twee doelpunten leidde sterspeler Lionel Messi naar de winst. Valencia volgt op acht punten, titelverdediger Atlético Madrid moet al negen punten goedmaken. De Madrilenen kwamen zaterdag met tien man, na een rode kaart op slag van rust voor Miranda, niet verder dan 0-0 bij Espanyol.

Aanvoerdersband

In het stadionnetje van de stad Eibar, waar amper 28.000 mensen wonen, stal Messi de show. Met de aanvoerdersband om zijn bovenarm was de Argentijn met zijn dribbels bij vlagen onnavolgbaar. Messi scoorde twee keer, eerst uit een strafschop en in de tweede helft met een kopbal. Hij voerde zijn totaal dit seizoen in de Spaanse competitie daarmee op naar 32. Messi heeft nu twee doelpunten meer gemaakt dan Ronaldo.

Messi zorgde ervoor dat Barcelona volgende week zondag als koploper begint aan de confrontatie met Real Madrid. "We gaan de 'Clásico' in als leider en in perfecte vorm'', zei Luis Enrique. "Maar eerst focussen we ons op Manchester City.'' Barcelona verdedigt woensdag in de achtste finale van de Champions League in het eigen Camp Nou een voorsprong van 2-1.