26.03.2015 21:45

Finnbogason eindelijk trefzeker in División

In Nederland scoorde Alfreð Finnbogason aan de lopende band, maar na zijn transfer richting de Spaanse competitie bleef de teller pijnlijk lang op nul treffers staan. In zijn negentiende duel was het eindelijk raak, wat een flinke opluchting betekende voor de IJslandse aanvaller.

"Ik heb lang op mijn eerste competitiedoelpunt moeten wachten. Het is een grote opluchting en ik ben er erg blij mee", vertelt de oud-spits van sc Heerenveen aan media in zijn eigen land. In het Spaanse bekertoernooi had Finnbogason al twee keer gescoord, maar in de competitie lukte dit pas in zijn negentiende wedstrijd.

"Spitsen worden beoordeeld op statistieken, dus ik ben blij dat ik in korte tijd wist te scoren", aldus Finnbogason, die in het duel met Córdoba in de 88e minuut als invaller in het veld kwam en vlak voor tijd de derde treffer van Real Sociedad op het scorebord zette. 

Voor Finnbogason was zijn invalbeurt tegen Córdoba de eerste speeltijd in drie wedstrijden. "Het meest irritante naast geblesseerd zijn is niet mogen spelen. Je moet proberen klaar te zijn wanneer de gelegenheid komt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner