27.03.2015 13:54

Keylor Navas gaat de strijd aan met Casillas

Keylor Navas meldde zich na het Wereldkampioenschap in Brazilië bij Real Madrid. De Koninklijke nam de doelman over van Levante UD, maar vooralsnog moet de uitblinker van Costa Rica het doen met een plek op de bank. Hier neemt hij geen genoegen mee.

De goalie kwam dit seizoen tot acht officiële wedstrijden in het eerste elftal van Real Madrid, maar moet dit seizoen Iker Casillas voor zich dulden in het merendeel van de wedstrijden. "Ik ben niet iemand die zo'n situatie zomaar accepteert", vertelt de nieuweling aan de Spaanse sportkrant AS.

"Ik geef niet zo makkelijk op. Ik weet dat de situatie niet is zoals ik had gewild, maar ik weet dat ik het beste uit mijzelf moet halen, sterker moet zijn en mezelf volledig moet geven zoals ik dat tot nu toe heb gedaan", gaat Navas, die zich wel vaker in het eerste elftal heeft moeten knokken, verder.

"Het is niet de eerste keer dat ik in zo'n situatie zit. Ik blijf er kalm onder, hoewel het waar is dat ik meer wil. Ik ken het pad naar succes en ik probeer er van te leren. Ik denk dat het voor mij een privilege is om hier bij Real Madrid te zijn. Ik probeer elke dag te laten zien waarom ze mij hebben gekocht."

Navas keepte vijf wedstrijden op het Wereldkampioenschap in Brazilië. Hij loodste zijn land door de groepsfase, maar kon in de kwartfinale niet voorkomen dat het Nederlands elftal, via Tim Krul en een penaltyserie, door ging naar de halve finale.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner