29.03.2015 16:28

Maradona spreekt steun uit voor Jordaniër

Diego Maradona heeft zijn keuze gemaakt wat betreft de strijd om het voorzitterschap van de FIFA. De Argentijn sprak zijn steun uit voor Jordaniër Ali bin Al-Hussein en deelde tevens een sneer uit aan Sepp Blatter, de huidige voorzitter van de FIFA.

Aan de strijd om het FIFA-voorzitterschap nemen behalve de Jordaanse prins en Blatter ook oud-voetballer Luis Figo en KNVB-voorzitter Michael van Praag deel. Op 29 mei wordt besloten wie de nieuwe voorzitter van de Wereldvoetbalbond gaat worden. Maradona ontmoette Al-Hussein in Wenen en in voetbalblad Olé vertelde hij: “Ik wil hem hierbij mijn steun aanbieden om de FIFA voor eens en altijd te veranderen.”

Bovendien liet Maradona weten absoluut geen fan te zijn van huidig voorzitter Blatter. Volgens de legendarische voetballer heeft de FIFA aan het jarenlange voorzitterschap van Blatter een corrupt imago overgehouden. “Ik heb al duizend keer gezegd dat ik me niet laat lenen voor corruptie. Ik wil het voetbal veranderen. Ik ben ervan overtuigd dat dat het beste kan met deze kandidaat”, aldus Maradona.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner