12.04.2015 17:57

Barcelona ziet Real Madrid dichter bij komen

Barcelona voelt de hete adem van Real Madrid in de nek. De koploper van de Primera División verspeelde twee punten bij Sevilla (2-2) en zag de concurrent uit de hoofdstad winnen van Eibar (3-0).

Real Madrid verkleinde de achterstand tot twee punten, met dank aan de 38e competitietreffer van Ronaldo en doelpunten van Javier Hernandez en Jesé Rodriguez. Zoals wel vaker na een slecht resultaat kreeg trainer Luis Enrique veel kritiek na het gelijke spel van Barcelona. De oefenmeester haalde Neymar na 73 minuten naar de kant en de Braziliaanse aanvaller liet blijken dat hij het niet eens was met die beslissing. Elf minuten later tekende Kevin Gameiro voor de gelijkmaker van Sevilla (2-2).

Jordi Mestre, de vice-voorzitter van Barcelona, zette in het openbaar zijn vraagtekens bij de wissel van Neymar. "Ik snapte er niets van", zei hij. "Neymar speelde geweldig." Enrique vond het geen probleem dat Neymar liet blijken dat hij het niet eens was met zijn hoofdtrainer. "Dat maakt me niets uit. Het belangrijkste is dat we nog koploper zijn."

"Laten we nu geen moord en brand gaan schreeuwen", probeerde de ervaren Andrés Iniesta de onrust in de aanloop naar het belangrijke duel in de Champions League van woensdag met Paris Saint-Germain te temperen. De middenvelder benadrukte dat zijn ploeg vooral in de eerste helft goed had gespeeld. Barcelona startte inderdaad voortvarend.

Lionel Messi vierde in de veertiende minuut zijn 399e doelpunt voor de Catalaanse club. Neymar tekende in de 31e minuut voor 2-0. Doelman Claudio Bravo van Barcelona mocht zich aanrekenen dat Ever Banega Sevilla vlak voor rust naar 2-1 kon schieten. Na die treffer was Barcelona nooit meer zo dominant als in het eerste half uur, met de gelijkmaker van Gameiro als gevolg.

Atlético Madrid, derde op de ranglijst, kwam op bezoek bij Malaga niet verder dan een gelijkspel (2-2). Antoine Griezmann tekende voor beide treffers van Atlético. Fernando Torres hielp Malaga ongewild een handje door zijn eigen doelman te passeren. Samuel Garcia maakte de tweede treffer voor de thuisclub. Atlético heeft nog steeds negen punten minder dan koploper Barcelona.