18.04.2015 22:05

Real houdt verschil met Barça op twee punten

Real Madrid heeft zaterdagavond de achterstand op koploper Barcelona weer teruggebracht tot twee punten. De ploeg uit de hoofdstad zegevierde in het eigen Bernabéu met 3-1 over Málaga. Eerder op zaterdag had Barça al afgerekend met Valencia: 2-0.

Real moest al snel een forse tegenslag incasseren. Gareth Bale viel al na twee minuten uit met een kuitblessure. Het is maar de vraag of hij de return in de Champions League tegen stadgenoot Atlético van komende woensdag gaat halen. Hij werd vervangen door Javier Hernández.

De 'Koninklijke' kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Sergio Ramos kopte raak uit een vrije trap van Cristiano Ronaldo. De Portugees gaf halverwege de tweede helft ook de assist voor de 2-0 van James Rodríguez. Even daarvoor miste Ronaldo een strafschop. Hij schoot op de paal. Juanmi deed wat terug namens Málaga, waarna Ronaldo in blessuretijd alsnog zijn 39e doelpunt van het seizoen maakte: 3-1.

Barcelona

Barcelona dankte Luis Suárez en Lionel Messi voor de overwinning op Valencia. Suárez zorgde al na 56 seconden voor 1-0. De Uruguayaan scoorde woensdag nog twee keer in de Champions League-ontmoeting met Paris Saint-Germain (1-3). Daniel Parejo miste namens Valencia een strafschop voor 1-1. Messi besliste het duel diep in blessuretijd, met zijn vierhonderdste treffer in alle competities voor Barça.

Atlético Madrid, derde op de ranglijst, profiteerde van de nederlaag van Valencia. De regerend landskampioen won met 2-1 bij Deportivo la Coruña. Het gat met nummer vier Valencia groeide daardoor naar vier punten. De achterstand op Barcelona is negen punten.

Antoine Griezmann zorgde voor beide doelpunten van Atlético. Daarmee komt de Fransman op twintig doelpunten in de competitie. Hij maakte zijn eerste na vijf minuten spelen en verdubbelde na 22 minuten de marge. Oriol Riera deed een klein kwartier voor tijd wat terug.