20.04.2015 10:42

'Mourinho wil 'nieuwe Xavi' bij Chelsea'

Chelsea wil een nieuwe middenvelder aantrekken. Atlético Madrid-speler Koke staat hoog op het lijstje van José Mourinho. Daar moet hij dan wel flink de portemonnee voor trekken. 

De Londense ploeg is nu al bezig om de selectie van volgend seizoen nog sterker te maken. Het Spaanse AS meldt dat Mourinho erg gecharmeerd is van de Spaanse middenvelder Koke. Atlético Madrid wil de speler niet zomaar laten gaan. 

Koke heeft namelijk een contract tot juni 2019 én een ontsnappingsclausule van zestig miljoen euro. Ook meent de Spaanse krant dat de 23-jarige speler al zes miljoen euro per jaar verdiend in Madrid. Mede daardoor heeft Koke niet de drang om te vertrekken. In Spanje wordt Koke gezien als de natuurlijke opvolger van Xavi bij het nationale team.  

Chelsea hoopt dat Atlético mee wil werken door Luis Felipe als ruilmiddel in te zetten. De Braziliaanse linksback kwam in de zomer van 2014 over van Atlético Madrid, maar heeft geen onuitwisbare indruk gemaakt in Londen. Bij Atlético maakte Felipe furore en daar hebben ze de linksback nog erg hoog zitten.

Bekijk hieronder de voorpagina van AS. Waarbij rechtsboven het nieuws van Koke in het Spaans te zien is. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner