02.05.2015 22:22

Cristiano Ronaldo de grote man bij Real Madrid

Real Madrid is in de titelrace gehouden door Cristiano Ronaldo. De Portugees was weer ouderwets op dreef en scoorde drie keer tegen Sevilla. Precies genoeg om de drie punten mee te nemen naar Madrid, want de thuisploeg scoorde twee keer.

De start van Real Madrid was nog stroef, maar toen Ronaldo eenmaal loskwam, ging het snel. In de 34e minuut scoorde hij met het hoofd en twee minuten later was hij alert in de rebound. Een kleine domper op de feestvreugde was de tegentreffer van Sevilla vlak voor rust, toen Carlos Bacca een penalty mocht nemen na een overtreding van Sergio Ramos. De aanvaller faalde niet.

In de tweede helft leek Ronaldo de wedstrijd in het slot te gooien met een loepzuivere kopbal, maar toen Iborra tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer maakte, werd het nog even spannend. Real Madrid ontsnapte in de slotfase meerdere keren, maar gaf de overwinning niet meer uit handen.

Door de overwinning blijft het verschil met koploper FC Barcelona twee punten. De Catalanen wonnen eerder op de zaterdag met maar liefst 8-0 van degradant Córdoba. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen in de Primera División.