04.05.2015 15:17

Messi krijgt lof van oud-ploeggenoot

Lionel Messi van FC Barcelona zit op de grond tijdens de achtste finale van de Champions League tegen Manchester City. (18-03-2015)
Lionel Messi van FC Barcelona zit op de grond tijdens de achtste finale van de Champions League tegen Manchester City. (18-03-2015)

Éric Abidal stond van 2007 tot 2013 onder contract bij FC Barcelona en speelde daar samen met Lionel Messi. De Franse verdediger - die inmiddels is gestopt - heeft enkel lovende woorden voor de Argentijnse vedette.

Abidal is van mening dat Messi de beste speler is met wie hij ooit heeft samengespeeld. "Voor mij is dat Messi", citeert De Telegraaf de Fransman. "Ik trainde ook met Zinedine Zidane, Thierry Henry en Nicolas Anelka. Zij waren ook zeer lastig te bespelen", aldus Abidal, die na zijn vertrek bij Barcelona nog bij AS Monaco en Olympiakos speelde.

"Lionel is een zeer intelligente speler", vervolgt Abidal zijn lof voor de Argentijn. "Hij begon al zeer jong bij Barcelona en bereikt elk jaar weer een nieuw hoogtepunt. Messi is een echte doelpuntenmaker, maar kan ook als middenvelder uit de voeten. En dan indruk maken met een loopactie van veertig meter." Abidal speelde tijdens zijn periode bij Barcelona 125 competitieduels namens de Catalaanse club.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner