06.05.2015 13:49

Overvallers plukken oud-Ajacied helemaal kaal

Oud-Ajacied Benni McCarthy is woensdag in zijn thuisland Zuid-Afrika beroofd bij een overval op een kapper waar hij op dat moment was. De oud-speler van ook onder meer FC Porto, Blackburn Rovers en West Ham United moest onder bedreiging van een vuurwapen zijn horloge, oorringen en trouwring afgeven. Daarop vertrokken de overvallers. Niemand raakte gewond.

McCarthy kwam net terug uit Disneyland Parijs voor de verjaardag van zijn dochtertje en ging vanaf het vliegveld rechtstreeks door naar de kapper, zei vriend en adviseur Percy Adams bij radiostation Power FM. "We arriveerden ongezien, want normaal moet hij altijd wel wat handtekeningen uitdelen. Na een paar minuten - hij was nog niet aan de beurt - kwam er een gewapende man binnen met een pistool onder een tijdschrift. Later volgden er nog twee. De eerste man liep recht op Benni af en eiste zijn spullen op."

McCarthy won in 2004 de Champions League met FC Porto en werd in 1998 kampioen met Ajax. Twee jaar geleden beëindigde de spits zijn carrière bij Orlando Pirates in Johannesburg.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner