08.05.2015 10:45

Van Praag met andere uitdagers in gesprek

Michael van Praag gaat binnenkort in gesprek met Luis Figo en prins Ali Bin Al-Hussein, de andere uitdagers van Sepp Blatter bij de verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA. Het ligt voor de hand dat na het onderhoud duidelijk wordt of de huidige preses van de wereldvoetbalbond op 29 mei te maken krijgt met drie tegenstanders of dat alleen de sterkste kandidaat van het trio de strijd aangaat met de 79-jarige Zwitser.

Een woordvoerster van Van Praag wil niet bevestigen dat het gesprek komende maandag al in het Zwitserse Nyon plaatsvindt, zoals de BBC meldt. Het heeft er veel van weg dat de drie uitdagers elkaar in alle rust willen ontmoeten en geen behoefte hebben aan een mediaspektakel. Van Praag liet eerder al doorschemeren dat hij voor de verkiezingen nog met Figo en Ali Bin Al-Hussein over zijn kansen zou spreken. De Jordaniër Bin Al-Hussein zei afgelopen week nog niet uit te sluiten dat er maar één sterke uitdager van Blatter overblijft.

Van Praag is vrijdag in Tokio, waar hij de steun van de Japanse voetbalbond hoopt te verkrijgen. Hij was woensdag samen met bondscoach Guus Hiddink op stemmenjacht in Zuid-Korea. Hij sprak daar met prominente bestuursleden van de voetbalbond van het Aziatische land. Hiddink is nog erg populair in Zuid-Korea vanwege zijn successen met de nationale voetbalploeg op het WK van 2002.

Blatter geldt als grote favoriet voor de eindzege van de verkiezingen voor het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond. Vooral veel landen uit Azië, Afrika en Midden-Amerika willen dat de Zwitser aan een vijfde termijn als preses begint. Van Praag wil niet over zijn kansen speculeren maar zegt wel het gevoel te hebben dat veel landen behoefte hebben aan een nieuwe voorzitter van de FIFA.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner