08.05.2015 13:00

Transferpraat: Draxler, Pastore en Griezmann

De transfermarkt gaat pas over iets meer dan een maand open, maar het is nooit stil in het geruchtencircuit. Welke speler staat in de belangstelling van welke club? Waar gaan de grote buitenlandse clubs de komende zomer hun geld aan spenderen? En hoe zit het met de Nederlandse clubs?

Schalke 04 kan deze zomer flink cashen. Volgens Express staat Julian Draxler in de belangstelling van bijna iedere Engelse topclub. Arsenal wil echter het verst gaan om het Duitse toptalent aan te trekken. De club uit Londen zou de concurrentie in de zomer willen aftroeven door een bod van liefst veertig miljoen euro neer te leggen bij Schalke 04. Draxler kwam dit seizoen overigens – vanwege een spierblessure – nog maar in 12 Bundesliga-wedstrijden in actie.

Door Éric Cantona werd hij de beste speler ter wereld genoemd: Javier Pastore. De Argentijnse speler maakt een goed seizoen door bij Paris Saint-Germain, maar het is de vraag of hij na de zomer nog steeds bij de Franse grootmacht speelt. Juventus zou volgens TuttoMercatoWeb navraag bij PSG hebben gedaan over de vraagprijs voor Pastore. De middenvelder speelde eerder ook al in de Serie A: tussen 2009 en 2011 stond hij onder contract bij Palermo.

Atlético Madrid nam in 2014 Antoine Griezmann voor dertig miljoen euro over van Real Sociedad en dat lijkt een goede investering te zijn geweest. De Fransman maakte dit seizoen al 22 doelpunten in de Primera División en daarmee heeft hij volgens Le10Sport de interesse gewekt van diverse topclubs, waaronder Bayern München en Chelsea. Het Spaanse Marça bericht dat Griezmann voor een bedrag van 65 miljoen euro mag vertrekken uit de Spaanse hoofdstad.

De terugkeer van Rafael van der Vaart bij Ajax komt steeds dichterbij. De Telegraaf meldt dat de Amsterdammers de oudgediende een aanbieding hebben gedaan voor één seizoen. Van der Vaart begon zijn profcarrière bij Ajax en speelde tussen 2000 en 2005 117 wedstrijden in de Eredivisie. Via Hamburger SV, Real Madrid en Tottenham Hotspur streek middenvelder in 2012 weer neer bij HSV. De 32-jarige Nederlander heeft een aflopend contract bij de Duitse club.

Kevin De Bruyne is één van de meest begeerde voetballers van dit moment. De Belg, die de ene assist na de andere aflevert, beleeft een zeer sterk seizoen bij VfL Wolfsburg. Dat is de scouts van de Europese grootmachten niet ontgaan. Bayern München is één van de clubs die De Bruyne van Wolfsburg zou willen overnemen, meldt BILD. In het Duitse Kicker laat hij in ieder geval weten niet bang te zijn om net zoals bij Chelsea weinig speeltijd te krijgen bij een topclub: "Ik heb er het volste vertrouwen in dat ik overal kan spelen."

Door: Vincent Houttuin

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner