17.05.2015 20:50

Messi bezorgt FC Barcelona de Spaanse titel

Lionel Messi kijkt naar de hemel na zijn treffer tegen Atlético Madrid. De Argentijn maakt de 0-1. (17-05-2015)

FC Barcelona heeft zondagavond de titel gewonnen, door Atlético Madrid met 1-0 te verslaan. Door de overwinning van FC Barcelona zijn de Catalanen niet meer in te halen door Real Madrid. Lionel Messi maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

FC Barcelona kon zondagavond in de voorlaatste speelronde het kampioenschap al binnen hengelen. Luis Enrique moest dat echter wel doen zonder de veel geprezen MSN-aanval. De S ontbrak zondagavond omdat Luis Suarez kampte met een hamstringblessure. Met Pedro als vervanger van Suarez ging FC Barcelona op jacht naar de titel.

Atlético Madrid begon goed aan de wedstrijd en zette FC Barcelona in de eerste tien minuten van de wedstrijd vaak onder druk. Diego Simeone liet vroeg druk zetten op de verdediging van de Catalanen, maar Barcelona voetbalde zich daar steeds goed uit. De eerste kans was dan ook voor Atlético Madrid. Uit een corner kwam Atlético Madrid-verdediger José Giménez goed voor zijn mandekker en kon de bal richting doel koppen, maar Claudio Bravo hield zijn doel schoon. Het was de eerste en tevens de laatste kans van Atlético Madrid in de eerste helft.

Barcelona daarentegen was vaker gevaarlijk. Met name Lionel Messi kwam een paar keer goed voor de goal van Jan Oblak vrij, maar de Argentijn had in de eerste helft het vizier nog niet op scherp staan. Uit een goede voorzet van Dani Alves kon Messi vrij inkoppen, maar zijn inzet werd simpel gekeerd door de doelman van Atlético Madrid. Bijna dacht FC Barcelona aan een penalty, toen Diego Godín Dani Alves vasthield en de Braziliaan neerging in de zestien, maar er werd geen strafschop gegeven. Wel een vrije trap en die werd door Lionel Messi hard op de bovenkant van de lat geschoten. Vlak voor tijd schoot de goed spelende Dani Alves met veel effect een bal op goal, maar opnieuw was het Jan Oblak die redding bracht.

Twintig minuten na de fluit voor het begin van de eerste helft was het wie anders dan Lionel Messi die de uitploeg op voorsprong bracht. Het was een typische, snelle en briljante Barcelona goal, met een één-tweetje binnen de zestien van Atlético Madrid. Messi en Jordi Alba combineerden en Messi schoot de bal daarna door de benen van een speler van Atlético Madrid de bal in de verre hoek.

Neymar kreeg nog de uitgelezen kans om FC Barcelona nog verder op voorsprong te brengen maar de Braziliaan liet het na. Oog in oog met Jan Oblak schoot Neymar de bal ver over de goal. Barcelona nam iets meer gas terug aan het eind van de tweede helft en zag Atlético Madrid-verdediger Siqueira rakelings overschieten, maar echt in gevaar kwam de ploeg van Luis Enrique niet.

Door: Thomas Mulder