22.05.2015 12:45

Transferpraat: 'Schweini', Song en Schepers

De transfermarkt gaat pas de volgende maand open, maar het is nooit stil in het geruchtencircuit. Welke speler staat in de belangstelling van welke club? Waar gaan de grote buitenlandse clubs de komende zomer hun geld aan spenderen? En hoe zit het met de Nederlandse clubs? In deze rubriek houden we je bij over de laatste transfergeruchten, zowel uit het binnen- als het buitenland.

Bastian Schweinsteiger en Bayern München zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Toch voetbalt de middenvelder volgend seizoen misschien niet meer bij de Duitse grootmacht. Naar verluidt is het Manchester United van Louis van Gaal geïnteresseerd in de dertigjarige 'Schweini'. Het Duitse medium Kicker zou zich baseren op een betrouwbare Engelse bron. Schweinsteiger heeft in ieder geval nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij graag nog een keer in Engeland zou willen voetballen.

Alex Song ligt nog tot medio 2017 vast bij FC Barcelona, maar zal waarschijnlijk geen minuten meer maken voor de Spaanse kampioen. De Kamoerener wordt dit seizoen verhuurd aan West Ham United en het lijkt erop dat Song ook volgend seizoen nog in de Premier League speelt. The Daily Mail meldt dat Manchester City en Chelsea de middenvelder willen overnemen van FC Barcelona. Tussen 2005 en 2012 stond de 27-jarige Song onder contract bij Arsenal.

Aanvaller Bob Schepers (22) weet nog niet zeker of hij zijn carrière als profvoetballer wil doorzetten. De buitenspeler verlaat aan het einde van het seizoen SC Cambuur, waar zijn contract niet verlengd wordt. Het Friesch Dagblad meldt dat RKC Waalwijk Schepers een kans wil geven om zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. FC Utrecht nam de aanvaller in 2012 over van de Leeuwarders, maar hij brak nooit door in de Domstad. Zijn terugkeer bij Cambuur werd evenmin een succes.

Godfred Donsah heeft de clubs voor het kiezen. De pas achttienjarige middenvelder van Cagliari speelde nog maar 22 wedstrijden in de Serie A, maar zou diverse clubs al hebben overtuigd van zijn kwaliteiten. Olé meldt dat onder andere PSV belangstelling heeft voor de talentvolle voetballer. Juventus en Cagliari zouden het volgens het Italiaanse CalcioMercato zelfs al eens zijn over de transfersom. Donsah moet zes miljoen euro kosten.

De Argentijnse enclave bij Manchester United wordt steeds groter. De Engelsen beschikken al over Ángel Di María en Marcos Rojo, in de zomer komt er misschien nog een derde Argentijn bij: Nicolás Otamendi. Media uit het Zuid-Amerikaanse land melden dat de 27-jarige verdediger bijna rond is met The Red Devils. Manchester United zou Valencia liefst vijftig miljoen euro betalen voor Otamendi.

Door: Vincent Houttuin

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner