22.05.2015 15:18

Barça-legende: "Real moest zich schamen"

Barcelona-legende Hriso Stoichkov heeft uitgehaald naar Real Madrid. De ex-voetballer vindt dat de Madrilenen zich beter op het basketbal kunnen focussen. 

Hoewel Real Madrid vorig seizoen nog de Champions League won is Stoichkov niet onder de indruk. "Het is een grote schande als je maar één keer de landstitel heb gewonnen in zeven seizoenen", zegt de Bulgaar tegen Radio4G. "Ik denk dat ik zelfs op mijn leeftijd nog meer Spaanse titels zou winnen dan de spelers van Real Madrid."

Real Madrid heeft ook een basketbalteam en Stoichkov adviseert om daar meer aandacht aan te schenken. "Ze zouden dat team belangrijker moeten maken. Het basketbalteam staat immers in de finale van de EuroLeague (de Champions League van het basketbal). Misschien dat ze daar naar kunnen kijken, want het Champions League-duel kijken ze voor de televisie."

Overigens neemt Stoichkov het nog wel op voor Iker Casillas. De doelman wordt regelmatig uitgefloten door het eigen publiek. "Hij is een icoon en heeft alles gewonnen wat er te winnen valt. Hij moet Real Madrid niet verlaten, omdat er vijf of zes mensen zonder leven hem uitfluiten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner