23.05.2015 18:27

Eindelijk debuut Vermaelen bij Barcelona

Hij moest er bijna een jaar op wachten, maar Thomas Vermaelen maakt zaterdag dan eindelijk zijn debuut bij FC Barcelona. De Belgische verdediger heeft een basisplaats gekregen van trainer Luis Enrique voor de slotwedstrijd van het seizoen in de Primera División tegen Deportivo la Coruña.

Vermaelen (ex-Ajax) verhuisde vorig jaar in de zomer van Arsenal naar Barcelona, maar speelde vanwege een zware hamstringblessure nog geen minuut voor zijn nieuwe club. In de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen komt het toch nog tot zijn debuut.

Luis Enrique kiest tegen Deportivo voor een 'fantasie-opstelling'. Zo staat derde doelman Jordi Masip onder de lat bij de Spaanse kampioen. Xavi heeft een basisplaats tijdens zijn laatste competitiewedstrijd in Camp Nou. De 35-jarige Catalaan maakte donderdag bekend dat hij vertrekt naar Qatar. Lionel Messi en Neymar staan ook aan de aftrap. Barcelona speelt volgende week in eigen stadion de Spaanse bekerfinale tegen Athletic Bilbao en op 6 juni in Berlijn de finale van de Champions League tegen Juventus.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner