27.05.2015 19:05

Jong Oranje wint door goals Ajacied en PSV'er

Jong Oranje heeft woensdag zijn eerste wedstrijd op het toernooi van Toulon gewonnen. De ploeg van bondscoach Remy Reijnierse versloeg Costa Rica in Besançon met 3-2, met dank aan een vliegende start. De Nederlandse beloften stonden na zes minuten al met 2-0 voor door doelpunten van Anwar El Ghazi (Ajax) en Rai Vloet (PSV). Toch kwam Jong Oranje in de tweede helft nog in de problemen.

De ploeg van Reijnierse leek af te stevenen op een royale overwinning, toen Vloet in de 32e minuut de voorsprong uitbreidde naar 3-0. Desondanks werd het nog spannend door twee treffers van David Ramirez.

Jong Oranje hield echter stand en pakte de eerste punten op het befaamde jeugdtoernooi. De beloften spelen vrijdag tegen de Verenigde Staten en treffen daarna ook nog Qatar (zondag) en Frankrijk (4 juni). De groepswinnaar gaat naar de finale op zondag 7 juni.