29.05.2015 13:41

Bommelding zet FIFA-congres op stelten

De chaos rondom het congres van de FIFA is helemaal compleet. Vrijdag werden de aanwezigen opgeschrikt door een bommelding. De aanloop er naartoe zorgde ook voor veel ophef.

De Zwitserse krant Handelszeitung schrijft dat hulpdiensten vlak na elf uur vrijdagochtend zijn gewaarschuwd. Verschillende bronnen schrijven dat politie dit heeft bevestigd. Op dat moment was het congres, volop aan de gang. 

Voetbal International meldt dat niemand de zaal in kon, die was 'hermetisch afgesloten'. Rond 13.30 uur keerde de rust terug, want iedereen mocht de zaal weer in. Of het om een loos alarm gaat, is onduidelijk. Het congres werd vrijdagochtend al even verstoord door een demonstrante met een Palestijnse vlag. Zij werd uit de zaal verwijderd. De 209 leden van de FIFA stemmen op het congres over een voorstel van Palestina om Israël te schorsen.

Op het FIFA-congres wordt besloten wie de (nieuwe) voorzitter van de bond wordt. Zittende preses Sepp Blatter hoopt herkozen te worden. Hij heeft in Prins Ali Bin Al-Hussein zijn enige tegenkandidaat.

De aanloop naar het congres heeft voor veel ophef gezorgd. Woensdag werden meerdere FIFA-officials opgepakt. Zij worden van corruptie verdacht.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner