05.06.2015 10:32

Jong Oranje zakt als 'plumppudding' in elkaar

Anwar El Ghazi baalt nadat Portugal zojuist op een 0-1 voorsprong is gekomen tijdens de kwalificatie Play-offs voor het EK O-21 2015. (09-10-2014)
Anwar El Ghazi baalt nadat Portugal zojuist op een 0-1 voorsprong is gekomen tijdens de kwalificatie Play-offs voor het EK O-21 2015. (09-10-2014)

Bondscoach Remy Reynierse van Jong Oranje kijkt met een dubbel gevoel terug op het duel met Jong Frankrijk. Op het internationale toernooi in Toulon ging de ploeg van Reijniers met 0-4 onderuit. "Een wedstrijd met twee gezichten."

Halverwege stond Jong Oranje met 0-1 achter, maar gezien het spelbeeld was dat onverdiend. "De eerste helft hebben we het prima gedaan. Een dubieuze beslissing van de scheidsrechter leidt vervolgens de 0-1 in, maar bij die situatie reageerden wij ook onvoldoende alert", blikt Reynierse terug op OnsOranje.nl.

"Na de pauze weet je dat je twee goals moet maken om de finale te halen. Dan wordt het snel 0-3 en zakt de boel als een plumpudding in elkaar. Tot de 0-2 zag ik een team dat er echt voor wilde gaan, daarna was het geloof verdwenen."

Door de fikse nederlaag is het toernooi voor Jong Oranje voorbij. Er werd gewonnen van Costa Rica (3-2) en Qatar (5-1). Naast Frankrijk werd er ook verloren van de Verenigde Staten (1-3). "De jongens hebben zich de afgelopen twee weken geweldig opgesteld. De bereidheid om voor elkaar te werken was aanwezig", aldus de bondscoach.

"We hebben in Toulon goede met slechte momenten afgewisseld. Kijk naar onze eerste helft tegen Frankrijk, kijk naar onze tweede helft tegen de Verenigde Staten. Dat zag er prima uit, maar aan de andere kant krijgen we tien goals tegen in vier wedstrijden. Dat is natuurlijk veel te veel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner