07.06.2015 19:30

Adebayor uit de selectie van Togo verwijderd

Togo zal het in de kwalificaties voor de Afrika Cup van 2017 moeten stellen zonder Emmanuel Adebayor. De spits van Tottenham Hotspur meldde zich te laat in het spelershotel en is samen met twee andere internationals uit de selectie gezet.

"Ik heb geen problemen met de individuele spelers", licht de bondscoach van Togo zijn beslissing toe via de BBC. "Het is de keuze van de spelers om niet naar het spelershotel te komen, om geen onderdeel te zijn van de spelersgroep. Dat maakt voor mij de keuze heel makkelijk om te zeggen dat deze spelers geen onderdeel meer uitmaken van het nationale elftal."

Togo neemt het volgende week op tegen Liberia in het kwalificatietoernooi. Het seizoen van Adebayor verloopt sowieso al niet lekker, aangezien de aanvaller maar weinig aan spelen toekomt in Engeland. Hij speelde dit seizoen zeventien officiële wedstrijden en scoorde daarin maar twee keer. Kossi Agassa en Floyd Ayite zijn de overige spelers die te laat waren in het spelershotel en dus samen met Adebayor uit de selectie zijn gezet.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner