09.06.2015 20:10

Update: Sulejmani vertrekt naar de bergen

Miralem Sulejmani was in het verleden succesvol bij sc Heerenveen, maar mislukte bij Ajax. De Serviër verkaste twee seizoenen geleden naar de Portugese topclub Benfica, maar ook daar komt zijn carrière niet van de grond.

Sulejmani kwam in twee seizoenen tot vijftien competitieduels namens Benfica, daarin wist hij één keer te scoren. De Servische aanvaller heeft bij Benfica nog een contract tot medio 2018, maar volgens O Jogo gaat de oud-speler van Partizan, Heerenveen en Ajax vertrekken. Het Zwitserse Young Boys ziet brood in Sulejmani.

De aanvaller zou volgens het Portugese medium al een akkoord hebben bereikt met Young Boys, dat afgelopen seizoen als tweede eindigde in de Zwitserse Super League achter FC Basel.Benfica wil overigens nog een aanzienlijk bedrag ontvangen voor Sulejmani. Naar verluidt moet Young Boys ongeveer drie miljoen euro betalen. Bij de Zwitserse topclub staat ook Alexander Gerndt onder contract. De Zweedse aanvaller heeft een verleden in de Eredivisie bij FC Utrecht. 

Update: 09-06-2015: 20:10:

Miralem Sulejmani zet zijn carrière voort in Zwitserland. De oud-speler van sc Heerenveen, Ajax en SL Benfica maakt aan het einde van dit seizoen de overstap naar BSC Young Boys. De Serviër drukte met zijn hoge salaris op de kostenpost van de Portugese ploeg.

Sulejmani heeft een contract tot medio 2018 getekend bij de ploeg die voor een plek in de groepsfase van de Champions League mag strijden. Young Boys eindigde in het afgelopen seizoen als tweede in Zwitserland, waardoor het samen met kampioen FC Basel moet strijden in de voorrondes van het kampioenenbal voor een plek in de groepsfase. 

In die voorronde is het zomaar mogelijk dat Sulejmani een oud-werkgever treft. Ajax komt uit in de derde voorronde van de Champions League en kan gekoppeld worden aan de Zwitserse formatie. Sulejmani voetbalde vijf jaar voor de Amsterdammers, maar kon zijn hoge transfersom van rond de achttien miljoen euro nooit waarmaken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner