08.06.2015 19:55

"Te bizar voor woorden hoe goed Messi is"

Lionel Messi scoorde weliswaar niet in de Champions League-finale, toch is het jaar 2015 tot nu toe vooral het jaar van Messi. Dat vindt ook Henk Ten Cate.

In zijn column voor Sport1 heeft hij alleen maar superlatieven voor de kleine Argentijn. "Het is te bizar voor woorden hoe goed en constant Messi heeft gespeeld", aldus Ten Cate. "Natuurlijk maakte hij al die geweldige goals, maar uiteindelijk heeft hij altijd het teambelang gediend. Hij is voor mij keizer Messi."

Messi heeft alle clubprijzen al gewonnen en wist maar liefst drie keer de Ballon d'Or te winnen. Het is moeilijk te bedenken dat Lionel Messi op 24 juni nog maar 28 jaar wordt. Over het algemeen wordt beweerd dat voetballers tussen de 28 en de 30 op hun best zijn. "Ik kan me haast niet voorstellen wat er nog gaat komen dan van hem", aldus Ten Cate die Messi bij Barcelona onder zijn hoede had. "Hij is in ieder geval zo intelligent dat hij ook als een spelverdeler van enorme waarde is. Je ziet aan alles dat hij niet individualistisch is ingesteld en blij is als een ander scoort."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner