13.06.2015 15:05

"Ik ergerde me aan Neymar's duikelpartijen"

Juan Pablo Sorín is fan geworden van Neymar. De oud-speler van het Argentijnse elftal had eerder nog veel kritiek op de Braziliaan, nu spreekt hij vol lof over de Barcelona-ster.

"Zijn ontwikkeling is die van een 'super-crack'. In zijn eerste seizoen ging hij de weg van de geleidelijkheid. Het afgelopen jaar bewees hij zich te hebben aangepast aan het Europese voetbal. En hij is een geweldige afmaker, beslissend in de eindfase van het seizoen, als het er echt om gaat, en in finales. Neymar is een fenomeen. Hij heeft zich niet laten afleiden door problemen buiten het veld", doelde de Argentijn tegenover ESPN op het onderzoek dat loopt over Neymar's transfer van Santos naar Barça.

"Het heeft geen vat gekregen op hem. Net zo min als de verleidingen die op het pad van een vedette komen. Dat is knap." Sorín was eerder een stuk kritischer. "Ik vond dat hij te veel van zichzelf uitging en ergerde me aan zijn duikelpartijen. Maar bij Barcelona is hij enorm gegroeid. Samenspelen met grote spelers als Messi, Iniesta en Xavi heeft hem geleerd dat het gaat om het teamresultaat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner