14.06.2015 10:46

Carrière van oud-AZ'er zit behoorlijk in de lift

Hoe gek een voetballeven kan lopen, bewijst de Braziliaan Jonathas maar weer. De aanvaller werd vier jaar geleden te licht bevonden door AZ, maar in het afgelopen seizoen was hij goed voor veertien treffers in de Primera División. Nu zit de subtop van de Serie A achter hem aan.

De spits kwam van 2009 tot 2011 tot vijftien competitiewedstrijden voor AZ, maar die lieten hem gaan naar Brescia Calcio. In de Serie A wilde het eerst niet lukken, maar een niveautje lager ging het prima voor Jonathas, met in zijn eerste seizoen zestien doelpunten.

Elche CF had echter een doelpuntenmaker nodig en wist de Braziliaan voor twee seizoenen te huren. In zijn eerste seizoen was het dus veertien keer raak, waardoor de aanvalsleider op de radar van de subtop in Italië is gekomen. Volgens Sky Sports Italia is SSC Napoli de eerste gegadigde die Jonathas graag naar Italië ziet terugkeren.

Een vertrek lijkt in ieder geval aan de orde, aangezien Elche volgend seizoen op het tweede niveau in Spanje speelt. De club eindigde weliswaar in de middenmoot afgelopen seizoen, maar doordat het een puinhoop is in de financiële sector van de club, besloot de Spaanse bond om Elche te laten degraderen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner